Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Typ av bilbarnstol: bakåtvänd Förankringsmetod: två- eller trepunktsbälte PLUS-test godkänd: Viktkapacitet: 9-25kg Förlängningsbart rygg-/nackstöd: ja Viloläge: ja Kan fällas under färd: ja Vikt: 11,5kg Höjd sittyta till högsta kant: 75cm Bredd: 30cm Bältesupphängning: Ja Mått: 47x75x53cm ISOFix: nej

Sammanfattning av recension av Maxi Cosi Mobi XP:

Maxi Cosi Mobi XP är den bakåtvända bilbarnstolen för dig som vill ha möjlighet att använda samma stol länge! Denna modell är både smidig att använda, bekväm att sitta i och kan justeras efter behov, även under färd. Framförallt utrymmet och den säkra konstruktionen av stolen gör denna modell till en mycket värdig investering.

Fördelar:

 • Bakåtvänd stor för användning mellan 9-25kg
 • Snygg men enkel design
 • Justerbart ryggstöd och lutning i 4 lägen
 • Vadderat huvudstöd medföljer vid köp
 • Breddare sidor för ökat sidokrocksskydd
 • Känns stadig, säker och bekväm
 • Djupare sittdel
 • Smidigt att justera den vadderade fempunktsselen
 • Stadig montering med bälte, band och fästen
 • Rätt smal i bredd utvändigt
 • Relativt enkel montering
 • Enkelt att ta av och tvätta klädsel
 • Svalt och mysigt tyg

Nackdelar:

 • Ganska dyr 
 • Kan ta mycket plats vid benutrymme för större barn
 • Kräver montering och installation med bilens bälte
 • Något tung 
 • Inte så smidig att flytta mellan olika bilar

För vem passar Maxi Cosi Mobi XP?

I och med att denna bilstol kan användas från det att barnet väger runt 9 till 25kg innebär det att den kan användas för både mindre och större barn, från ca 9 månader till 5-6 år. Alltså passar denna bra både för dig som har mindre barn och för dig som har äldre, samt för dig som har syskon och vill kunna använda samma stol till samtliga. 

Tack vare att bilstolen också kan lutas i flera lägen och justeras i längd utan att bilens utrymme påverkas är den även bra för er som åker mycket bil. Den är bekväm att ha med och sitta även under långa bilfärder. Trots generös storlek tar den rätt liten plats i bilen. Samtidigt är stolen hyfsat smidig att hantera.

Hur lätt är Maxi Cosi Mobi XP att montera i bilen?

Trots att Maxi Cosi Mobi XP inte är bilbarnstol kompatibel med ISOFIX fästning upplevs den som lätt att hantera och montera i bilen. Det går hyfsat snabbt, och det upplevs varken som krångligt eller trögt. 

Det tack vare den praktiska processen om att fästa stolen direkt med bilens bälte. Det är möjligt att montera den med både tvåpunkts- och trepunktsbälte, vilket innebär mångsidig användning. I och med särskilda förankringsband kan du fästa stolen extra säkert och stabilt. 

Har du problem med att se exakt hur bilstolen ska placeras i sätet kan du ta hjälp av de markeringar som finns – dessa visar var den ska fästas i förhållande till bilsäteskanten. Kort och gott en behändig bilstol som är relativt smidig att montera.

Hur installerar du Maxi Cosi Mobi XP i bilen?

Maxi Cosi Mobi XP installeras i bilen genom att du fäster den med bilens egna bälte, antingen tvåpunkts- eller trepunktsbälte. Det i kombination med extra fästen och band gör att du kan få till en riktigt stadig montering och ge gott om utrymme för barnet oavsett ålder. Dock tar det sin lilla tid att få den på plats.

För vilka åldrar passar Maxi Cosi Mobi XP för?

Denna bilstol kan användas för barn som väger mellan 9-25kg, vilket på ett ungefär motsvarar åldrarna 9 månader till 5-6 år beroende på barnets storlek och vikt. Såväl nackkudde som ryggstöd och lutning kan justeras för att barnet ska sitta ergonomiskt och tryggt under färd.

Hur sätter du fast barnet i Maxi Cosi Mobi XP?

Barnet fästs i denna bilstol med hjälp av en mycket säker fempunktssele som enkelt fästs i ett centrerat spänne. Selen kan smidigt justeras i tre olika lägen för att ge bästa passform och komfort oavsett barnets ålder och storlek. Det i kombination med vadderade axelband gör att barnet sitter riktigt skönt och tryggt.

Känns Maxi Cosi Mobi XP stabil och säker?

Ja, det anser vi att den gör. Till att börja med är bilstolen EU-godkänd och följer de anvisningar som finns för att den ska hålla en trygg standard. 

Maxi Cosi Mobi XP är även en bilbarnstol som är utformad med en djup sittdel och säker vadderad fempunktssele för att barnet både ska sitta bekvämt, tryggt och säkert. Ryggstödet, sele och lutning kan justeras baserat på barnet storlek för att passform ska vara så bra som möjligt. 

Detta kombineras med breddade sidor upptill för att öka sidokrocksskyddet. Barnets huvud får också bra stöd från nackkudden som medföljer vid köp. 

Trots att denna modell har en något smalare bredd utvändigt upplevs den som stadig och robust i och med den rejäla monteringen med bälte, band och fästen. Vi anser överlag att bilstolen står stadigt oavsett placering, samt att barnet sitter både bekvämt och säkert i alla lägen.

Finns det flera vilolägen för Maxi Cosi Mobi XP?

Ja, Maxi Cosi Mobi XP kan justeras i 4 olika lutningar även under färd. Det möjliggör för dig att justera barnets position och läge beroende på humör, utan att ni nödvändigtvis måste stanna och gå ur bilen. Att justera lutning är både smidig och lätt. Väldigt bra!

Hur bekväm är Maxi Cosi Mobi XP för barnet?

Vi skulle säga att denna bilbarnstol är ett mycket bekvämt alternativ för barnet. Det beror inte minst på att stolen har en extra djup sittdel för att utrymmet ska kännas generöst men omslutande. Samtidigt är ryggstödet lätt att justera i längd och lutning beroende på behov.

Ytterligare faktorer som bidrar till ökad komfort för barnet är vadderade sidoskrocksskydd, en behaglig nackkudde och en vadderad fempunktssele med justerbar höjd. Stolen känns ombonad och mysig men samtidigt rymlig och skön. 

Oavsett placering och barnets storlek finns det rätt gott om utrymme för benen även i lutande läge. På så sätt är den behaglig även för större barn att sitta i under längre bilfärder. Den känns också stadig i bilen vilket gör att barnet sitter tryggt. 

En sista detalj som bidrar till barnets komfort är just stolens klädsel. Tyget är mjukt och skönt mot huden, och rätt tunt vilket gör att det känns lätt. Samtidigt andas det bra och och ventilerar såväl luft som fukt och värme. Behaglig att använda även på sommaren.

Kan du ta av sitstyget och tvätta på Maxi Cosi Mobi XP?

Ja, det är möjligt. Detta är till och med en av de mest smidiga fördelarna med denna bilstol – det går otroligt lätt att dra av tyget då du vill tvätta det. På så sätt är det enkelt för dig att hålla stolen ren och fräsch, det vill säga oavsett om den används till ett mindre eller större barn. Det är heller inte svårt att klä på det efter tvätt.