Recension av Najell Easy Soft bärsele – bekväm och lätt att använda

Användarvikt: 3,2-13 kg Olika positioner: 3 Mot bröst: Ja Framåtvänd: Ja På ryggen: Ja På höften: Nej Material: 100 % polyeste Höftbälte: Ja Sol/amningsskydd: Nej Förvaringsfickor: Nej Tvätt: 40 grader, ej sköljmedel eller torktumlare Spädbarnsinlägg: Behövs ej

Letar du efter en bekväm och lättanvänd bärsele? Vi har tittat och testat Najell Easy Soft bärsele för att se hur den fungerar i praktiken. Domen? Den här bärselen är utmärkt för både nyfödda barn och bebisar upp till ett år. Den är tillverkad av mjukt bomullstyg, vilket gör den mycket bekväm att bära. Dessutom är den lätt att justera så att den passar båda föräldrarna perfekt.

Snabbt sammanfattat: Najell Easy Soft bärsele är en liten och smidig bärsele som passar de flestas behov. Vi gillar att den är enkel att använda, väldigt bekväm och smidig med till exempel magnetiska spännen. Enda som möjligtvis saknas är ett enklare solskydd även om det stundtals fungerar med nackstödet som solskydd. Detta är en produkt vi rekommenderar och gillar!

Hur bekväm är Najells bärsele?

Materialet i Najells bärsele är väldigt mjukt och det känns skönt mot både kroppen på dig som förälder och för bebisen. Det finns inga vassa/skarpa kanter som kan skava. Det gör att vi upplever att du lätt kan bära barnet länge utan att du får ont av bärselen. En av föräldrarna som testat bärselen och har problem med ländryggen upplevde att han kunde använda den väldigt länge utan problem.

Materialet är en mix av mjukt jerseymaterial med airmesh närmast kroppen. Det gör att bärselen lättare andas och hålls svalare även när det är varmt. Sen är det självklart så att det blir varmare precis där barnet ligger mot dig. Så där gäller det att klä sig rätt.

En bra sak är att materialet är fritt från ohälsosamma kemikalier och att det inte finns några animaliska produkter i bärselen.

Du behöver inget spädbarnsinlägg då bärselen är anpassad att användas för nyfödda och upp till 18 månader.

Tyg som andas i bärselen från svenska märket Najell

Smarta och bra funktioner

Att ta på sig bärselen är enkelt men en annan sak som är enkel är spännena. När du sätter i bebisen i bärselen och ska sätta fast bärselens spännen gör du det enkelt med de magnetiska spännena som lätt låser sig fast på selens axelremmar. Du behöver därför inte hålla på krångla med att få fast något utan den knäpper lätt på plats när du kommer på magneten.

För att koppla loss remmarna trycker du bara in en knapp på vardera sida om spännet och drar ut. Det är enkelt, smidigt, tryggt och säkert med deras magnetiska spännen.

najell bärsele test

Bebisars huvud är tunga och de är inte starka nog att hålla uppe sina huvuden själv. Därför behöver en nyfödd stöd i nacken. I denna bärsele kan du fälla upp bärselens nackstöd så ditt barn får ett nackstöd som är högre upp. Du kan också göra små justeringar genom att lossa och spänna nackstödet med under det spännet (nedanför det magnetiska låset). Använd inte det när du använder den framåtvänd då den hamnar mitt i barnets ansikte.

Du justerar enkelt nackstödet på Najell Easy soft med knappar.

Amma

Något som är skönt är att du smidigt kan öppna upp ena sidans axelband och flytta den åt sidan för att amma. Det gör att du inte behöver ta av dig bärselen varje gång det är dags för mat. En till smidig funktion.

Ergonomisk bärsele

Najells bärsele är ergonomisk både för dig och ditt barn vilket gör det bekvämt och skönt för er båda när ni är ute på promenad. Du justerar de olika band och spännen som finns efter dig och det gör att du får det bekvämt och fördelar vikten rätt. Selen fördelar vikten på ett bra sätt och det känns inte tungt att bära runt på sitt barn.

Bärselen har testats under korta, långa enkla och lite mer krävande promenader och ingen av föräldrarna har egentligen något negativt att säga kring denna del. Väldigt positivt då det är precis det du som förälder vill ha.

Recension av Najell Bärsele Easy Soft av föräldrar:

“Bra att det är justerbart nackskydd som även det är väldigt lätt att klicka fast och ta bort. Känns som det ger ordentligt stöd för nacken för bebisen.”

“I jämförelse med en bärsjal är bärselen lättare att enkla för den som är ovan med att bära bebis. En bärsjal tar några försök att lära sig knyta och få till rätt hårdhet. I Najells bärsele är det bara att sätta i bebisen och spänna åt.”

“Uppskattar verkligen det mjuka materialet i bärselen. Jag har problem med ländryggen vanligtvis men märker inte av det när jag är ute på promenad med bebisen.”

Bära barnet på 3 olika sätt

Det går att använda bärselen på tre olika sätt:

  1. Vänd mot förälder 0-18 månader
  2. Vänd framåt 5-18 månader
  3. På ryggen 5-18 månader

Det gör att ditt barn i början enkelt kan komma dig nära på ett bra och enkelt sätt. När barnet sen växer så finns det fler möjligheter att utforska genom att vända barnet framåt eller ha barnet på ryggen.

Tvätta

Det kommer komma kräk på bärselen förr eller senare och om inte annat så kommer bebisen dregla. Då är det skönt att bara kunna ta bärselen och kunna tvätta den i 40 grader. Låt den sen lufttorka och torktumla den inte. Det kan förstöra funktionerna i bärselen.

Hur du tar på dig Najell Easy Soft bärsele

  1. Ta på bärselen som en tröja
  2. Knäpp selens midjebälte
  3. Spänn midjebältet så det sitter över höften och under bröstet.
  4. Öppna magnetiska spännena
  5. Håll bebisen mot dig och ta sedan och lyft upp den främre delen av bärselen och täck barnets rygg/bål. Se till att bebisens ben är i benöppningarna
  6. Knäpp fast de magnetiska spännena genom att hålla dem nära låset. Den hålls sen ihop av ett mekaniskt lås och alltså inte magneter.
  7. Justera sen axelbanden till rätt längd och passform för dig.

För att använda bärselen på rygg så kika i instruktionsboken. Det finns bra bilder och allt är tydligt förklarat.

Första gången vi testade att ta på oss bärselen måste vi erkänna att vi inte hade läst instruktionerna. Det gjorde det hela onödigt svårt. När du sen läst instruktionerna och testat några gånger så går det väldigt snabbt och lätt att ta på sig.

Lämna en kommentar