Recension av Najell SleepCarrier Volume 2 – en 4-i-1 lösning, smart eller nja?

Najell SleepCarrier Volume 2 är en 4-i-1-lösning för föräldrar som vill kunna resa med sina barn utan att ta med sig en massa onödiga saker. Den är utformad som en smart lösning som gör livet enklare för föräldrar, men lever den upp till hypen? I den här recensionen testar vi Najell SleepCarrier Volume 2 och tittar på vilka för- och nackdelar den har och om den verkligen underlättar så mycket som det låter som.

I vårt test av Najell SleepCarrier vol 2 kom vi fram till att detta är en smart produkt med flera bra användningsområden. Att du kan använda den på fyra olika sätt är för oss ett stort plus. Dels av ekonomiska skäl men också av praktiska och förvaringsskäl. Vi rekommenderar denna smarta produkt främst som mjuklift, lekmatta och babynest. Som bärsele fungerar den för att vagga bebisen till sömns eller bära kortare sträckor.

Mått: Minsta mått som babynest: 60 cm × 23 cm Största mått babynest: 80 cm × 27 cm Madrass/lekmatta (fullt utvikt): 106 cm × 64 cm Stabiliseringsplatta: 54 cm × 23 cm Vikt: 1,5 kg Material: Foder: 100% bomull, Airmesh: 100% polyester Användningsområden: mjuklift, lekmatta, bärsele och babynest Tvätta: Ja, 40 grader, ej torktumling

Fördelar:
 • 4 produkter i 1 – spara pengar, plats och tid

 • Många användningsområden

 • Otroligt smidig produkt du lätt kan bära med dig

 • Passar i alla liggdelar

Nackdelar:
 • Lite höga kanter som försämrar hur lätt du ser barnet. Däremot också en fördel då det känns säkert att de inte kan ta sig ur så lätt.

 • Bärselen tycker vi är sådär.

Det här är en smart och genomtänkt produkt som vi tycker om av flera anledningar. Den kan användas på flera sätt som du faktiskt kan använda dig av. Du kan inte riktigt jämföra den med ett traditionellt babynest, mjuklift, bärsele eller lekmatta eftersom den här har alla de funktionerna.

Den är smidig och lätt att bära i handtagen så du enkelt kan förflytta dig. Barnen somnar enkelt och sover gott i den vilket är ett väldigt bra betyg. Trivs de så somnar de. Du skulle till och med kunna ta med den till BB för att få det mysigt och gosigt även på sjukhuset.

Vad kan jag använda Najell Sleepcarrier som?

Det som är bra med denna produkt är att det är fyra produkter i en. Du kan använda den som babynest, mjuklift, lekmatta och bärsele. Du kommer främst använda den som babynest och mjuklift är vår gissning. Det är där den kommer till sin fulla rätt.

Som mjuklift är den perfekt. Du kan enkelt ta med den och sätta i barnvagnar eller bära in i hemmet utan att störa ditt barns sömn. Handtagen känns rejäla men sköna vilket är bra och tryggt.

Den är smidig att använda som babynest. Har du till exempel en bedside crib kan du använda den där i, ta ner kanten och amma utan att behöva flytta på barnet.

Lekmattan är smidig när du är iväg men hemma har du förmodligen en lekmatta där det händer lite mer och barnet kan få lite mer interaktion och färger. Du drar lätt ut spännena som finns i hörnen så kan du lätt trycka ner kanterna. Det är väldigt enkelt och smidigt att göra. När du sen drar ihop den igen finns det fästen där du kan lägga in snörena i så de inte kommer in i liften eller stör dig.

Bärselen tycker vi fungerar bäst för kortare turer och mer för att vagga ditt barn till sömns. Den är inte riktigt anpassad för att du ska gå runt med den en hel dag. Själva selen ligger gömd i ett fack på sidan.

Vad säger föräldrar som testat Najell SleepCarrier?

“Funderar bra som sängplats och får lätt plats i vagnen vilket gör att jag slipper väcka honom. Testade bärselen men kändes otymplig, och obekvämt.

“Bebisen ligger bekvämt och skönt i mjukliften. Den har varit smidig att använda när vi besökt kompisar som saknar hiss. Då har vi bara lyft ut mjukliften och burit upp den. Hon somnade också lätt i den då hon vaggades till sömns.”

“När vi skulle testa den trodde jag inte vi skulle använda den mer än till mjuklift på sin höjd. Jag fick fel. Den har varit med överallt. Hemma, besök hos familjen och på resor. Skitsmidig att ha med sig, stabil och har sparat mycket plats för oss. Den är också väldigt snygg och stilren.”

Kan man bädda ordning i den?

Ja, det är klart du kan. Du kan bädda med både filt, päls och någon nalle för att ditt barn ska få det så mysigt och skönt som möjligt både på sommaren och vintern. Det är bara du själv som sätter gränserna för hur du bäddar den.

Kan du ha en åkpåse i Najell SleepCarrier?

Ja, det går. Najell har en egen åkspåse som är speciellt designad för att passa i SleepCarrier. På så sätt får du en som passar perfekt. Den kan du sen använda även utan mjukliften. Däremot har vi inte testat någon annan åkpåse med denna.

Hur mycket väger sleepcarrier?

Den väger bara 1,5 kg. Därför är den lätt att förflytta och ta med.

Hur är den som bärsele?

Vi anser att den passar bäst för att bära barnet i den enkla bärselen kortare sträckor eller för att vagga ditt barn till sömns. Det är inte en bärsele du går runt med hela dagen utan snarare att förflytta dig lite lätt.

Kan du tvätta Najell sleepcarrier?

Ja, du kan tvätta den i 40 grader separat. Däremot kan du inte torktumla den. Glöm inte att ta ur bottenplattan innan du tvättar den. Lägg den sedan plant för att låta den torka.

Hur länge kan man använda Najell SleepCarrier?

Du kan använda den från att ditt barn är nyfött upp till att ditt barn är 1 år. När ditt barn kan sitta själv slutar du använda den för att bära barnet då hen kan ramla ur.

Vilka barnvagnar passar Sleepcarrier i?

Vi har testat SleepCarrier i flera olika barnvagnar. I liggdelen ska den fungera till alla vagnar. Den passar också i mindre liggdelar vilket vi tycker är väldigt bra.

Vill du använda den i en sittdel är det viktigt att du kan få ett plant liggläge och att du kan fästa den. Är det så att det inte är ett fullt liggläge kan mjukliften flytta sig, glida och då kan barnet skada sig om den skulle ramla ur.

Tips för att mjukliften inte ska röra sig:

 1. Trä igenom selens remmar genom mjukliften och knäpp fast den. På detta sätt kan den inte röra sig. Däremot är det ändå viktigt att ha koll på lutningen på vagnen.
 2. Köp barnvagnskrokar. Det finns många olika att välja på. Sätt fast dem i sittdelen/vagnen och i mjukliften. Se till att den är helt förankrad på alla sidor så den blir så stabil som möjligt.

Passar Najell SleepCarrier i Bugaboo?

Ja, det gör den. Så länge det är plant liggläge i sittdelen eller att du använder den i liggdelen.

Vilka barnvagnar passar Najell SleepCarrier i som vi testat?

 • Britax Smile 3
 • Emmaljunga NXT90 Select
 • Bugaboo Bee 6
 • Bugaboo Fox
 • Joolz Day+
 • Baby Jogger City Tour Lux
 • Cybex Talos S Lux
 • Bugaboo Donkey
 • Joolz Hub
 • Carena Kobbe
 • Cybex Priam

Som sagt, Najell SleepCarrier ska passa i mer eller mindre alla barnvagnars liggdelar. Däremot kan det finnas mer eller mindre utrymme för den såklart beroende på storleken.

Vill du att vi testar den i någon specifik vagn så fråga gärna.

Vad är skillnaden mellan Najell SleepCarrier 1 och 2?

Den nya versionen är smalare, längre och har även en integrerad sele på långsidan. Det gör att du numera kan använda den längre då din bebis inte växer ur den lika fort. Innermåttet är 80 cm när kortsidorna är stängda. Du kan justera så den blir längre eller kortare genom att justera en eller båda av kortsidorna.

Eftersom bärselen ligger i en ficka på långsidan behöver du aldrig fundera på om den är med eller inte eftersom den sitter fast där i.

Vilka nackdelar är det med Najell SleepCarrier?

 • Kanterna är lite höga så du måste komma närmare eller högre än kanterna för att se ditt barn ordentligt. Det är däremot en grej som också gör det säkert då det inte är lätt för barnet att komma ur.
 • Handtagen kom också lätt i mjukliften vilket var lite störande men inget avgörande.

Lämna en kommentar