Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Recension av Safekid Junior T6 gpsklocka för barn

Prisklass: Mellan Funktioner: GPS, klocka, SOS-knapp, Röstmeddelande mellan klocka och telefon, Geofence, Tyst läge, Alarm Passar ålder: 4 – 10 år Färger: Svart och rosa

I vårt test av Safekid junior T6 kunde vi konstatera att det är den bästa gps-klockan för barn i mellanklassen. Du hittar de bästa gps klockor för barn som vi testat på vår samlingssida. Jag och min dotter på 5 år har testat klockan tillsammans på flera olika sätt. 

Hon har haft den på sig när hon varit och lekt med kompisar, varit på förskolan eller när hon följt med mamma till affären. Det har varit väldigt lätt för mig att kunna följa henne och även kontakta henne om det behövts. Hon har också kunnat ringa och skicka röstmeddelanden till mig om hon behövt.

Efter att ha testat denna klocka kan vi inget annat än att rekommendera den. Tillförlitlig, bra gps och bra funktioner. Den är också väldigt lätt för dottern att använda. Denna kommer vi verkligen fortsätta att använda.


Klicka här för bästa pris


bästa gps klockan för barn mellan

Utseende

När vi packar upp klockan så kommer den i en fin förpackning och det var roligt för dottern som var med och packade upp den. Första intrycket är att den är väldigt snygg för att vara en gpsklocka för barn. Något vi ändå tycker är positivt. Själva klockan är lite tjock men förutom det så är klockan snygg och bra. Mjukt armband mot huden är ett plus.

Menyer

Klockans menyer är roliga visuellt och lätta för min dotter att förstå. Hon navigerar lätt då hon svajpar åt sidan för att komma åt nästa funktion. Hon klickar sig lätt in och ut i menyn och förstår snabbt vad hon kan göra. Det dröjer inte länge innan hon skickar röstmeddelanden och ringer mig via klockan. Mer om hur röstkvaliteten är i gpsklockan kommer under funktionalitet.

Tillförlitlighet

När man köper en gps-klocka för barn var min rädsla att man sparat in på tillförlitligheten. Så är inte fallet med Safekid. Jag är faktiskt väldigt imponerad över hur bra och följsam gps:en är på barnklockan. Under vårt test skiljer det max några få meter från där appen säger att klockan är till dess faktiska position. Då testade vi ändå om det gick att störa signalen på något vis. Vi virade in klockan i en tjock jacka och la ner i en väska för att se om det gjorde någon skillnad. Det spelade ingen roll. Det gick enkelt att se var klockan var.

Det finns dock lite olika lägen i hur du får fram positionen. Vi hade aktiverat läget LBS, gör inte det. Den tar närmaste mobilstation som position och den kan finnas flera kilometer bort. Då visade den helt fel. Vi hörde av oss till Safekid för att fråga om varför klockan inte visade rätt position. De var snabba med att svara och ge oss en lösning. Så fort vi slog av LBS visade klockan rätt position. Snabb support från Safekids sida, det uppskattas!

Geofence på gpsklocka för barn

Vi satte upp två områden som barnet fick vara i. Ett som var runt vårt hus och ett område som var runt hennes förskola. Det fanns ett tomt utrymme mellan hemmet och förskolan där hon alltså inte fick vara och så snart vi kom utanför varnade gps-klockan via appen att klockan och därmed också barnet hade lämnat området. Det är något vi tycker är väldigt bra och känns tryggt och säkert.

Funktionalitet

Vi tycker att gps-klockan Safekid junior T6 är bra funktionsmässigt. Den har det du behöver och lite till. Bra gpsklocka för pengarna.

Samtal - Samtalskvaliteten är faktiskt väldigt bra. Jag hör tydligt vad min dotter säger och hon hör vad jag säger. Däremot kan du inte vara för långt från klockan när du pratar in i den. Det är som en vanlig telefon, ju längre bort du är ju svårare att fånga upp ljudet. Så det är inget konstigt.

Geofence - Geofence på en gps-klocka för barn är ett måste och på Junior T6 fungerar den, som vi sagt tidigare, väldigt bra.

Den har flera funktioner som tyst läge, alarm för när barnet ska hem till exempel, sosknapp där den ringer 3 förvalda nummer. Du kan också lägga in andra nummer om du vill.

Något som är smidigt är att du kan fjärrstyra om klockan ska stängas av men också sättas på. Så säg att klockan skulle stängts av av barnet. Då kan du via appen fjärrstarta den. Det tycker vi är en bra funktion.

Batteritid

Att vara uppkopplad med en gps-klocka tar såklart batteri men vi upplever att den här faktiskt har bra batteritid. Safekid själva skriver att klockan har en batteritid på mellan 2-3 dagar. Vi har använt den med något samtal om dagen, något röstmeddelande, testat att stänga av och sätta på den via appen.

Med den användningen har klockan faktiskt klarat sig i 4 dagar som bäst. Det tycker vi är klart godkänt och över förväntan. Sen tror jag att de flesta klockor klarar sig i 2-3 dagar. Så förvänta dig inte att gpsklockan ska klara sig längre än vad Safekid själva säger.

App

Det finns två appar att välja på till denna gps-klocka för barn. De tillhör inte Safekid utan är allmänt för gpsklockor för barn. Jag valde att installera SeTracker2. Den är lättöverskådlig och jag kan lätt navigera i den. Det finns däremot två negativa saker. Första är att appen är lite dåligt översatt på sina ställen. Inget som gör att du inte förstår men tillräckligt för att du ska märka det. Andra delen är att det är reklam i appen. Går förmodligen att köpa bort men lite störigt att det poppar upp ibland.

Förutom det fungerar appen väldigt bra och jag har inte något negativt att säga om själva funktionerna i appen.

Kontantkort till Gps-klocka för barn

Det finns två simkort att välja på vid köp av klockan. Det är Safekids egna abonnemang för 99kr i månaden eller ett kontantkort från Telia för 49 kr. Vi valde Safekids abonnemang och tycker att det fungerar bra. Det är skönt att veta att den hela tiden är uppkopplad genom ett abonnemang så slipper du oroa dig för att datan skulle ta slut någon gång.


Klicka här för bästa pris

RELATERADE INLÄGG:

hejalbert recension

Recension och omdöme av läroplattformen Albert

Albert är en läroplattform för både yngre och äldre barn. Här får barn bland annat lära sig svenska och matte på ett lekfullt sätt.
LÄS MER >>
vid vilken ålder byter man bilbarnstol

Guide: När ska man byta bilbarnstol

När ska man egentligen byta bilstol till barnet? Hur gamla måste de vara och vad är maxvikten? Vi har samlat all fakta du behöver i vår guide.
LÄS MER >>
aktiviteter för babyshower

32 Bästa lekarna för en babyshower

Vi har satt ihop de roligaste lekarna för en babyshower. Du hittar de klassiska, de lätta och de roligaste lekarna i vår långa lista.
LÄS MER >>
1 2 3 58

LÄMNA ETT SVAR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.