Recension Ergobaby Omni 360 Cool Air Mesh

recension Ergobaby Bärsele 360 Cool Air Mesh

Positioner, Mot bröst: Ja Framåtvänd: Ja På ryggen: Ja På höften: Ja Material: 100 procent bomull Höftbälte: Ja Sol/amningsskydd: babyhuva, UPF 50+ Förvaringsfickor: Ja (löstagbar förvaringspåse) Tvätt: maskintvätt 30 grader Användarvikt & längd: 3,2- 20kg Spädbarnsinlägg: Behövs ej

Fördelar: Ergonomisk, flera bärpositioner, bra avlastning, kan användas från födseln, utfällbart solskydd, svalkar bra

Nackdelar: Priset, kan kännas stel i börja, höftbältet saknar mesh

Cool air mesh är en bärsele för sommaren. Med sin lätta och luftiga design i mesh gör det att ditt barn lättare håller sig sval även under varma sommardagar. Det blir lätt varmt när barnet ligger mot dig med många bärselar men det kan du undvika med denna bärsele. Du kan anpassa vilken bärposition du vill ha barnet i och ha en bra ventilation för att hålla er båda svala. 

Bärselen kan användas direkt från födseln utan något spädbarnsinlägg. En detalj mindre att hålla koll på. 

Ergonomisk bärsele

Detta är en ergonomisk bärsele med fyra olika positioner. Den ger ett extra stöd åt korsryggen och den går också att korsa i axelremmarna för extra support.Höftbältet kan dras åt från båda håll och har även en stödplatta som du hittar i ryggen. Det gör att ryggen får en bra och god avlastning.

Väldigt bra när du ska bära runt ditt barn i selen. Bärselen är enkel att anpassa och det är lätt att se varför denna bärsele är bäst i test. Som namnet avslöjar kan den användas för alla möjliga positioner och bärställningar -360 graders möjlighet.

Du ändrar enkelt position men också bredden på bärpanelen en justerbar skena. Makeringar visar tydligt vilken bredd som är lämplig för vilken längd och ålder på ditt barn. Det är därför lätt att göra rätt. Vill du istället vända barnet utåt kan du istället göra bärpanelen smalare genom att barnen då sitter som i en skål. Du anpassar då bärpanelen från inåt- och utåtvänt läge med hjälp av knappar.

Just för att den är gjord med ergonomi i åtanke är den otroligt skön att använda, både för barnet och för dig som bär. Du behöver inte oroa dig för att barnet sitter obekvämt eller att den skaver på varken höfter, rygg eller axlar. Den är stabil och rejäl utan att kännas för tung eller opraktisk.

Axelremmarna är vadderade så du lättare kan bära ditt barn längre stunder utan att remmar skaver in i axlarna på dig. Det tillsammans med det extra breda midjebältet gör att barnets vikt födelar bättre och därmed blir det bekvämare för dig som förälder. 

Fyra olika positioner

Den går att ha i fyra olika positioner, inåtvänd mot magen, utåtvänd på magen, på höften och på ryggen. Använder du den med barnet på ryggen kan du också enkelt använda det extra stödet för barnets nacke och huvud. Tänk på att vänta tills barnet är stabil i nacken och runt 6 månader. 

Recension av Ergobaby 360 Cool Air Mesh av föräldrar:

“ Väldigt enkelt att anpassa bärselen efter mitt barns storlek. Gillar att du ändrar den med skenan”

“Har haft den under sommaren men också under träning. Med en annan vanlig bärsele skulle jag ha varit väldigt svettig. Med Cool air mesh tyckte jag att det var bekvämt att träna i både för mig och bebisen”

“Perfekt bärsele för sommaren. Sval och skön i alla lägen. Väldigt bekväm och stort plus att det är en ergonomisk bärsele. Mitt barn trivdes utmärkt”

För vilken ålder är Ergobaby 360 Cool Air Mesh?

Du kan använda bärselen redan från födseln och upp till 20 kg. Du behöver inte ens ett spädbarnsinlägg. Du anpassar själv selen efter ditt barns storlek.

Är detta en bärsele för större barn?

Ja, det går alldeles utmärkt att större barn i bärselen. Det är tack vare att du kan justera vidden som vi nämnt tidigare och att den har en bra och hög maxvikt på 20 kg. Även fast du bär ett större barn känns det bekvämt och tryggt även här. 

Bärsele för sommaren

Som vi redan nämnt är den gjord i bra material som kan svalka dig och ditt barn på ett bra sätt. I vårt test av cool air mesh ser vi att den bra runt barnets rumpa och rygg. Ställen där det annars kan bli varmt och svettigt. Tack vare att majoriteten av bärpanelen är av meshnät gör det att vindar och luft lätt kan komma in och svalka. Meshnätet gör att den avleder svett och fukt från dig som bär på ett bra sätt. Däremot kommer du aldrig komma ifrån att det blir svettigt där ditt barn ligger mot dig.

Bärsele med huva

Detta är en bärsele med huva som skyddar ditt barn från solens strålar men också mot en del vind. Huvan har ett solskydd på UV +50 vilket känns bra och tryggt. Huvan på bärselen kan också användas som amningsskydd. Något som är smidigt när det är dags att amma. 

Blir det fläckar på bärselen kan du lätt tvätta den i 30 grader i tvättmaskinen. 

Test av Ergobaby 360 Cool air mesh:

Sammanfattningsvis kan vi säga att tack vare dess luftiga design, ergonomisk och bra stöd för ryggen så är detta verkligen en produkt vi rekommenderar. Detta är för oss den bästa bärsele för sommaren och som passar även större barn. 

Priset kan kännas lite högt för en bärsele, men med tanke på kvalitén, alla praktiska detaljer och den stilrena designen tycker vi att denna gör sig värd det.

Lämna en kommentar