Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Funktioner: GPS, klocka, SOS-knapp, Röstmeddelande mellan klocka och telefon, videosamtal, Geofence, Tyst läge, Alarm, Automatisk ljudöversättning med Google translate Passar ålder: 4 – 10 år Färger: Svart, blå och rosa

 

Efter att ha testat flera av Safekids klockor har vi nu äntligen fått testa deras nya Safekid Rocket 4G. Detta är en utveckling av deras modell Safe4G som vi testat tidigare och varit väldigt nöjda med.

Hur har vi testat gps-klockan Rocket 4G?

Vi har låtit två barn på 6 år respektive 9 år få testa klockan och de har fått ge sig ut på äventyr för att testa funktionerna i olika miljöer. Safekid anger att klockan är lämplig för barn från 7-8 års ålder men vår 6-åring klarade klockan utan problem. Så vi tycker att denna gps-klocka passar även för yngre barn men kom ihåg att alla barn är olika.

De har fått ha på sig klockan till skolan, till vänner och butiker för att vi ska se hur den fungerar i riktiga miljöer.  

Sammanfattning av vårt test av Safekid Rocket 4G:

Rocket 4G är fullmatad med både nya och förbättrade smarta funktioner och de har lyckats skapa en gps klocka för barn som imponerar.  Vi har som sagt tidigare testat och använt föregångaren Safe4G mycket och detta är ett bra kliv framåt.

I vår recension av Rocket 4G kommer vi inte skriva om alla funktioner då många är samma som Safe4G har och som vi upplever är samma eller liknande. Läs mer om funktionerna i recensionen om Safe4G.

Vi har istället valt att skriva om de funktioner och delar som vi anser ger dig som förälder en bra grund att stå på inför ditt val av gps-klocka för barn.

Utseende

Förpackningen som gps-klockan kommer i tycker vi är snygg. När vi öppnar den möts vi av en ljusblå klocka med gummiarmband. Klockan är snygg men lite tjock. Det blir såklart en vanesak och är inget vi tycker stör.

Menyer

Vi upplever det som väldigt lätt för både oss som föräldrar och barn att navigera i menyerna. Den är också på svenska vilket är ett stort plus. Våra barn får testa och klicka sig runt och förstår snabbt hur det fungerar och var du gör vad i klockan. Det är väldigt bra tycker vi.

Tillförlitligheten på GPS

En gps-klocka för barn måste ha en bra gps så det är lätt att hitta och att den går att lita på. Under vårt test får barnen ta med sig klockan till olika ställen och sen ser vi hur precis gpsen är. När den fungerar som bäst ska det vara mellan 3-10 meters precision för att hitta klockan. Under vårt test kommer vi ungefär 8-10 meter ifrån klockan på olika platser. Det tycker vi är fullgott och ett bra resultat.

Det känns säkert med en gps-klocka för barn som du kan lita på och som har en så bra precision. Är du inom 10 meter ska det mycket till för att du inte ska se eller höra ditt barn om ni pratar.

Safekid själva säger att Rocket 4G ska ha en precision på 3-10 meter med GPS, 3-50 meter med WIFI och LBS 100-500 meter. LBS förstår vi inte riktigt vad den ska vara bra för då det är ett så stort område den visar. Så den använde vi inte överhuvudtaget. Vårt tips är istället att du förlitar dig på GPS och WIFI.

Geo-fence för gps-klocka för barn

Vill du ställa in ett område ditt barn ska röra sig inom kan du göra det. Skulle ditt barn sen röra sig utanför ditt markerade område kommer appen att varna dig direkt. Det gör att du kan ställa in ett område runt en kompis område om barnet är där. Du kan sätta på och stänga av dessa staket som man kan kalla dem som du vill.

Det gör det mycket smidigare för dig att hålla koll på att ditt barn är där ni sagt att de ska vara.

Under vårt test la vi in flera områden och aktiverade och avaktiverade beroende på vad som behövde vara igång. Vi satte till exempel ett område runt barnens skola och så snart de var på väg hem fick vi en varning direkt i appen. Var det så att de skulle till en kompis så kunde vi följa dem hela vägen dit.

Tryggt, säkert och skönt med en gps-klocka som Safekids.

Bra batteritid för gps-klockan

Batteriet ska klara att hålla klockan igång under 3 dagar i standby-läge. Använder barnet klockan och är i rörelse så räcker batteriet 50 timmar. Ringer du ska den hålla i 8 timmar.

När vi testat klockan har vi aldrig riktigt testat den i standby-läge. Däremot har vi testat den när den används för fullt. Klockan har rört sig, ringt något samtal här och där, videosamtal och även haft något alarm igång. Vi nådde inte riktigt 50 timmar men då har vi också använt den flitigt bara för att vi ska få en så bra och verklig bild av batteritiden som möjligt. Vi uppskattar att vi gjorde allt det under och fick runt 42-45 timmars batteritid.

Det tycker vi är mer än klart godkänt med tanke på hur mycket vi faktiskt använde den.

Vad är bättre med Rocket 4G?

Skillnaderna mellan föregångaren Safekid 4G och Rocket 4G är bland annat:

  • Ny hårdvara som ger klockan en bättre signal och gps-positionering
  • Vibration (en funktion vi inte ens visste att vi saknade förrän vi fick den nu)
  • Tydligare skärm
  • Telefonbok med bild på personen
  • Översättningsfunktion med google translate
  • Svenskt språk i klockans menyer

Förbättrad GPS

Den delen vi gillar mest är den förbättrade GPS-positioneringen. Hela tanken med en gps-klocka för barn är att du ska få så bra koll som möjligt på ditt barn. Att de nu förbättrat signalen och gjort den bättre gör att du får en bättre precision än tidigare. Något vi också märker när vi använder gps-klockan.

Tydligare skärm och meny på svenska

Vi tycker att det är en klar skillnad mellan Safekid 4G och Rocket 4G när det kommer till hur tydlig skärmen är. Bilden är klarare på den nya gps-klockan och det är en klar fördel att menyerna är på svenska. Det gjorde att de barn som testade gps-klockan också lättare tog sig runt i de olika menyerna i klockan.

Vibration

Det här var en funktion vi inte ens visste att vi saknade. Är det mycket ljud eller om volymen är låg är det verkligen ett plus med vibrationen. Jämför bara med din egen mobiltelefon och hur ofta du känner av att det ringer tack vare vibrationerna. Det är samma sak här när ditt barn har på sig klockan på handleden. Det gör det mycket lättare för barnet att märka av att det ringer.

Bild på personer i telefonboken

Är det så att ditt barn inte lärt sig läsa så bra än eller kanske har ett synfel som gör det svårare att läsa så underlättar bilderna väldigt mycket när du ringer. Det klassiska uttrycket en bild säger mer än 1000 ord stämmer utmärkt här. Det gör det lätt för ditt barn att veta vem som ringer.

Precis som föregångaren kan du ringa facetime till och från klockan via appen. Något vi verkligen gillar att du kan. Vi var lite fundersamma kring hur kvaliteten skulle vara på facetime men den är faktiskt bättre än förväntat. Barnet kan tydligt se vem de pratar med på klockan och du får också en bra bild på ditt barn.