Parvel Go är en liten babyvakt du håller koll på via deras app. Babyvakten är liten med ett mått på endast 4×4 cm. I den lilla produkten har de lyckats få in både ett rörelselarm och en temperatursensor.  Detta är för oss en bra babyvakt att ha med. Speciellt vid resa då du slipper adaptrar och liknande. 

Babyvakten känner av rörelser

Du parar enkelt ihop babyvakten med appen genom bluetooth och kan direkt börja hålla koll på ditt barn. Väldigt lättförståelig app med lätta inställningar. När du börjar använda produkten är rörelsesensorn lite väl känslig, tycker vi. Eftersom babyvakten ligger på madrassen eller i barnvagnen tillsammans med barnet registreras rörelserna ditt barn gör. Här är det viktigt för dig att du ställer in babyvakten så den reagerar på rörelserna just ditt barn gör när det vaknar och inte som rörelser som att rätta till sig i sängen. Du kan däremot enkelt ändra känsligheten i appen för att passa just ditt barn. Appen körs sedan i bakgrunden.

Istället för att hela tiden springa ut och titta om barnet sover i barnvagnen på balkongen eller altanen så kan Parvel Go hjälpa dig med att hålla koll. När ditt barn rör på sig när hen vaknar så skickas ett larm till din telefon och du kan gå ut och titta till ditt barn. Det gör att du inte behöver springa ut för att titta till mer än nödvändigt och då inte heller riskera att väcka ditt barn. Däremot fungerar babyvakten inte bra när du kör barnvagnen. Då rör sig barnvagnen och kan ge dig falska larm. Därför är vårt råd att inte använda den just för rörelsedelen. 

Registrerar temperatur i appen

Babyvakten kan också registrera temperatur. Det är en funktion vi verkligen gillar. Är det något vi gör som föräldrar är det att klä på våra barn ordentligt på vintern utan att veta hur varmt det egentligen är. Likadant under sommaren, vi försöker klä lätt men med en uppfälld sufflett kan det snabbt bli varmt i barnvagnen men vi vet inte hur varmt. Med denna babyvakt kan du enkelt ställa in vilken temperatur du vill att babyvakten ska varna vid. Det gör att du slipper oroa dig för att det är för ditt barn och att du enkelt kan knäppa overallen eller flytta ditt barn till en mer skuggig plats till exempel.

Batteritiden ska vara två år och så lång tid testar vi inte Parvel go på. Däremot har vi tittat runt hos andra som använt den och där håller fortfarande batteriet efter flera månader.

Det är däremot två saker vi saknar med Parvel Go. Den första delen är att vi gärna hade haft ljud. Vi är så vana vid att höra vårt barn att vi direkt saknar detta. Det är ett tips för dem att utveckla framåt. Räckvidden är också något vi tycker de bör utveckla. Den ska klara 30 meter vilket ska klara de flesta hem. Däremot upplever vi att med några stora betongväggar mellan så minskar det avståndet. Något vi tycker är synd med en annars bra och smidig babyvakt.

Appen du övervakar Parvel Go med kan också användas för något de kallar för Parvel Home. Installerar du och loggar in med samma konto på en annan telefon eller padda kan du också använda appen som babyvakt med ljud och bild. 

Du kan också använda enbart appen på två enheter, helt utan Parvel Go, och använda den som babyvakt med video och ljud. Väldigt smidigt tycker vi. 

Fördelar: Smidig, tryggt med temperatur, bra drifttid, babyvakt med app
Nackdelar: Saknar ljud, hade önskat en längre räckvidd